Bitamina NA BIS / Klub Kwadrat / Kraków @ Klub Studencki Kwadrat, Kraków [9 listopada]

Bitamina NA BIS / Klub Kwadrat / Kraków


3597
09
listopada
20:00 - 23:00

 Strona wydarzenia
Klub Studencki Kwadrat
Stanisława Skarżyńskiego 1, 31 - 866 Kraków, Poland
Klub Kwadrat prezentuje drugi koncert BITAMINA

BITY, SAMPLE I SŁOWA SKLEJONE EMOCJAMI

KIEDY: 09.11.2018
Miejsce: Klub Studencki Kwadrat
Cena: 50 zł
Bilety https://klubkwadrat.pl/pl/buy/1871466

Bitamina powstała z przyjaźni i miłości do muzyki. Słychać to w tekstach i w produkcji bitów. Wrażliwość z jaką do nas trafia jest zaskakująca, a wyśpiewane emocje odczuwamy bardzo osobiście.
Rok 2005, obóz aktorski Machulskich. To tutaj krzyżują się drogi Amara i Mateusza, założycieli Bitaminy. Niedługo potem dołącza do nich Piotr. Niezwykle uzdolnieni i aktywni artystycznie na różnych polach przypadają sobie do gustu. Nie przeszkadza im to, że Mateusz na co dzień mieszka w Niemczech, gdzie spełnia się jako aktor i reżyser, a Amar z Piotrem wiele czasu poświęcają produkcji ekologicznego sera i warzyw. Tworzą kolektyw, którego działalność nieprzerwanie trwa do dziś.
Nie patrząc na mody i trendy, pracują nad swoją muzyką. Mimo, iż zupełnie nie zabiegają o promocję i zaistnienie w social mediach, wokół tej trójki tworzy się rzesza bardzo oddanych fanów. Doceniają oni wrażliwość i szczerość, które nie pozwalają pozostać obojętnym.
Ich pierwszym albumem są „Listy Janusza”, utrzymane w stylistyce eksperymentalnego hip-hopu, ocierające się o jazz, pełne gier słownych autorstwa Piotra Sibińskiego. W 2014 ukazuje się cyfrowo album „Plac Zabaw”. Wywołuje on spore zamieszanie i zainteresowanie wielu dziennikarzy muzycznych i osób ze środowiska. Pozytywne reakcje są motywacją do pracy nad kolejnymi produkcjami. Powstaje instrumentalny album „C” gdzie artyści pokazują swój kunszt w tworzeniu ciekawych i połamanych bitów, zaskakują samplami i jazzowym klimatem. Kolejna produkcja to „Kawalerka”, kontynuacja „Placu Zabaw”. Jest to album bardziej piosenkowy, opowiadający o potknięciach i pierwszych krokach stawianych samemu, krok poza dziecinne podwórko.
Dyskografia:
Listy Janusza (DIGI/CD 2013) (self release/Bandcamp)
Plac Zabaw (DIGI 2014) (self release/Bandcamp)
Plac Zabaw (CD/LP 2016) (Astigmatic Records)
C (DIGI/CD 2016) (Kalejdoskop Records)
Kawalerka (DIGI/CD/LP 2017) (Kalejdoskop Records)
Linki:
bitamina.bandcamp.com
facebook.com/TheBitaminaC
youtube.com/user/TheBitaminaC/videos
kalejdoskoprecords.com
Omówienie
image
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować.
Przejdź szybką rejestrację lub autoryzację.

Nadchodzące wydarzenia @ Klub Studencki Kwadrat:

Weselny Klimat- Poprawiny
Weselny Klimat- Poprawiny
Klub Studencki Kwadrat
Winda do nieba 37 / Vogule Poland / Kraków
Winda do nieba 37 / Vogule Poland / Kraków
Klub Studencki Kwadrat
Blue Café -Double Soul- Tour \\ Kraków
Blue Café -Double Soul- Tour \\ Kraków
Klub Studencki Kwadrat
Andrzejki w Kwadracie- DISCO
Andrzejki w Kwadracie- DISCO
Klub Studencki Kwadrat
Happysad - Kraków + Rycerzyki
Happysad - Kraków + Rycerzyki
Klub Studencki Kwadrat
Koncert
Koncert
Klub Studencki Kwadrat
TURBO Hellias Wilczy Pająk Alastor Quo Vadis - Kraków
TURBO Hellias Wilczy Pająk Alastor Quo Vadis - Kraków
Klub Studencki Kwadrat
YOUNG STARS on TOUR 2018 Kraków
YOUNG STARS on TOUR 2018 Kraków
Klub Studencki Kwadrat
KO Tour - Decapitated, Frontside + VS, DMD / 6 XII / Kraków
KO Tour - Decapitated, Frontside + VS, DMD / 6 XII / Kraków
Klub Studencki Kwadrat
Paluch • Kraków
Paluch • Kraków
Klub Studencki Kwadrat
Myrkur / 11 XII / "Kwadrat" Kraków
Myrkur / 11 XII / "Kwadrat" Kraków
Klub Studencki Kwadrat
Jelonek, Hurt, Świnka Halinka | 15.12.2018 Kraków
Jelonek, Hurt, Świnka Halinka | 15.12.2018 Kraków
Klub Studencki Kwadrat
Amorphis & Soilwork + Jinjer, NTO / 20 I / Kraków
Amorphis & Soilwork + Jinjer, NTO / 20 I / Kraków
Klub Studencki Kwadrat
Bedoes - Kraków - Kwiat Polskiej Młodzieży
Bedoes - Kraków - Kwiat Polskiej Młodzieży
Klub Studencki Kwadrat
IAMX / 7 II / Kraków
IAMX / 7 II / Kraków
Klub Studencki Kwadrat
Sylwia Przybysz / Czas na Show PART 2 / Kraków
Sylwia Przybysz / Czas na Show PART 2 / Kraków
Klub Studencki Kwadrat
Haken / 27 II / "Kwadrat" Kraków
Haken / 27 II / "Kwadrat" Kraków
Klub Studencki Kwadrat
Battle Beast + Arion / 5 IV / Kraków
Battle Beast + Arion / 5 IV / Kraków
Klub Studencki Kwadrat
Bliskie Spotkania Trzeciego Stopnia - Koncert Ich Troje
Bliskie Spotkania Trzeciego Stopnia - Koncert Ich Troje
Klub Studencki Kwadrat

Najbardziej oczekiwane wydarzenie w Krakowie :

Koncert Muzyki Filmowej - Hans Zimmer Tribute Show
Koncert Muzyki Filmowej - Hans Zimmer Tribute Show
TAURON Arena Kraków
Kortez / Kraków / 11.01.2019 / SOLD OUT
Kortez / Kraków / 11.01.2019 / SOLD OUT
ICE Kraków Congress Centre
15.12.2018 A Perfect Circle / Chelsea Wolfe //KRK - Tauron Arena
15.12.2018 A Perfect Circle / Chelsea Wolfe //KRK - Tauron Arena
TAURON Arena Kraków
Paul McCartney Official Event, Tauron Arena Kraków, 3.12.2018
Paul McCartney Official Event, Tauron Arena Kraków, 3.12.2018
TAURON Arena Kraków
Stand-up Show 2019 - Kraków
Stand-up Show 2019 - Kraków
TAURON Arena Kraków
Mistrzostwa Świata SuperEnduro - Kraków 2018
Mistrzostwa Świata SuperEnduro - Kraków 2018
TAURON Arena Kraków
Winda do nieba 37 / Vogule Poland / Kraków
Winda do nieba 37 / Vogule Poland / Kraków
Klub Studencki Kwadrat
Paul Kalkbrenner - Parts of Life - Kraków
Paul Kalkbrenner - Parts of Life - Kraków
Klub Studio
Wege Festiwal Kraków <3
Wege Festiwal Kraków <3
FORUM Przestrzenie